Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

میزان بقای باکتری¬های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در ماست¬های پروبیوتیک

محمدی, فاطمه and حردانی, آمنه and دلاویز, الهام and وکیلی, مهدیس and جراح زاده, مریم (2014) میزان بقای باکتری¬های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس در ماست¬های پروبیوتیک. مجله علمي پزشكي جندی شاپور, 13 (3). pp. 357-364. ISSN 2252-0619

[img]
Preview
Text
veysi.pdf - Published Version

Download (174kB) | Preview

Abstract

زمینه و هدف: در زمان مصرف فرآورده¬های پروبیوتیک، وجود حداقل 106 (کلنی در هر گرم) از باكتري¬های لاكتوباسيلوس و بيفيدوباكتريوم به¬منظور اعمال اثرات سلامتی¬بخش مورد نیاز است. میزان اسیدیته، یکی از عوامل تأثیرگذار بر بقای پروبیوتیک¬ها در محصول می¬باشد. هدف از این مطالعه، بررسی تعداد باکتری¬های پروبیوتیک موجود و میزان اسیدیتۀ آنها در طول مدت نگهداری در سه نوع ماست پروبیوتیک می¬باشد. روش بررسی: در این مطالعه، باکتری¬های موجود در ماست¬های پروبیوتیک تهیه¬شده از شرکت¬های A، Bو C به¬صورت پور پلیت کشت داده شده و به مدت 72 ساعت در دمای 37 درجۀ سانتی¬گراد و شرایط بی¬هوازی نگهداری شدند. یافته¬ها: نتایج این مطالعه نشان داد که بعد از گذشت 20 روز، تعداد باکتری-های زنده در هر سه نوع ماست به¬صورت معناداری کاهش و میزان اسیدیته نیز به¬صورت معناداری افزایش یافت (00/0P=). همچنین نشان داده شد که میزان زنده ماندن باکتری¬های ماست Aنسبت به ماست B و C بیشتر بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه به¬نظر می¬رسد انتخاب ترکیبی از گونه¬های باکتری¬های پروبیوتیک به¬نحوی که موجب کاهش تولید اسید گردند، زنده¬مانی باکتری¬ها را بهبود می¬بخشند. همچنین استفاده از تکنولوژی¬هایی مانند خشک کردن، میکروانکپسوله کردن و افزودن پری بیوتیک¬ها احتمال بقای باکتری¬ها را افزایش خواهد داد. کلید واژگان: پروبیوتیک، اسیدیته، لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتر، شمارش میکروبی.

Item Type: Article
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Depositing User: آقای بهرام سوسنی غریب وند
Date Deposited: 31 May 2015 07:26
Last Modified: 31 May 2015 07:26
URI: http://eprints.ajums.ac.ir/id/eprint/313

Actions (login required)

View Item View Item