Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

بررسی تاثیر میزان مایعات دریافتی در پیشگیری از تب در‭ ۲۴ ‬ساعت اول بعد از عمل جراحی Survey the effect of fluids intake in preventing fever within the first 24 hours after surgery.

خمیسی, شهرام (2008) بررسی تاثیر میزان مایعات دریافتی در پیشگیری از تب در‭ ۲۴ ‬ساعت اول بعد از عمل جراحی Survey the effect of fluids intake in preventing fever within the first 24 hours after surgery. Masters thesis, دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز،,دانشکده پرستاری و مامایی، گروه پرستاری

[img]
Preview
Text
m39313.pdf.pdf

Download (386kB) | Preview

Abstract

مقدمه:‭ ۲۷ ‬تا‭ ۵۸ ‬درصد از بیماران پس از یک عمل جراحی متوسط، حداقل‭ ۲۴ ‬ساعت دچار تب می شودند که این تب می تواند به عللی مثل دهیدراتاسیون، آتلکتازی، آزاد شدن کاتکل آمین ها و پاسخ بدن به عمل جراحی ایجاد شود که این علل از جمله علل غیرعفونی ایجاد تب هستند. وجود تب یکی از عوامل افزاینده مدت زمان بستری بیماران در بیمارستان و بالطبع افزایش هزینه درمانی است. روش: این پژوهش یک مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی می باشدو‭ ۲۸۸ ‬بیمار کاندید عمل جراحی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، بطور تصادفی و به طریق مبتنی بر هدف در دو گروه شاهد و مورد قرار گرفتند. ابتدا چک لیستی که شامل شماره پرونده پزشکی، سن، وزن، درجه حرارت قبل از عمل، نوع عمل، نوع بیهوشی و ساعت خروج از اتاق عمل بود، تهیه شد. بر حسب نوع مایعات دریافتی، گروه شاهد به دو گروه خوراکی و وریدی و گروه مورد نیز به دو گروه خوراکی و وریدی تقسیم شدند. به گروه شاهد مایعات اضافه ای داده نشد در حالیکه به گروه مورد به اندازه‭ ۱/۳ ‬میزان مایعات نگهدارنده مایع اضافی داده شد. درجه حرارت بیماران بعد از عمل هر‭ ۴ ‬ساعت کنترل و ثبت گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار‭spss‬ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در مقایسه دو گروه شاهد و مورد وریدی، میانگین درجه حرارت بعد از عمل در گروه شاهد وریدی‭ ۳۶/۹۱ ‬و میانگین درجه حرارت بعد از عمل در گروه مورد وریدی‭ ۳۶/۸۴ ‬درجه سانتیگراد بوده است که اختلاف معنی دار آماری بین میانگین درجه حرارت بعد از عمل در دو گروه مشاهده نشد.۰/۱۱)‭(p=‬ از طرفی در گروه مورد وریدی در هیچ زمان بعد از عمل درجه حرارت بیماران از‭ ۳۸/۵ ‬درجه سانتیگراد فراتر نرفت. در مقایسه دو گروه شاهد و مورد خوراکی نیز میانگین درجه حرارت بعد از عمل در گروه شاهد خوراکی‭ ۳۶/۸۹ ‬و در گروه مورد خوراکی‭ ۳۶/۸۳ ‬بوده است که اختلاف معنی دار آماری بین میانگین درجه حرارت بعد از عمل در دو گروه مشاهده نشد‭۰/۴۵)‬‭.(p>‬ از سوی دیگر در گروه مورد خوراکی نیز در هیچ زمان بعد ار عمل، درجه حرارت بیماران از‭ ۳۸/۵ ‬درجه سانتیگراد فراتر نرفت.در مقایسه دو گروه شاهد و مورد(صرف نظر از نوع مایعات دریافتی) میانگین درجه حرارت بعد از عمل در گروه شاهد‭ ۳۶/۹۰ ‬و در گروه مورد‭ ۳۶/۸۶ ‬بوده که به‭۰/۰۸ ‬‭p>‬ اختلاف معنی دار آماری بین میانگین درجه حرارت بعد از عمل در دو گروه مشاهده نشد. هر چند که در گروه شاهد‭ ۱۱۵ ‬مورد‭۳۷/۵ ‬‭T>‬‭ ۲۶/۱۸)‬درصد) و در گروه مورد نیز‭ ۸۲ ‬بار‭۳۷/۵ ‬‭T>‬‭ ۱۹/۲۰)‬درصد) مشاهده شد. نتیجه گیری نهایی: علیرغم اینکه بین میانگین درجه حرارت در‭ ۲۴ ‬ساعت بعد از عمل در دو گروه شاهد و مورد اختلاف معنی دار آماری یافت نشد. ولی در گروه مورد خوراکی و مورد وریدی دادن مایعات اضافی از افزایش درجه حرارت (فراتر از‭ ۳۸/۵ ‬درجه سانتیگراد) جلوگیری کرد. دادن مایعات اضافی راهی ساده، کم هزینه و بدون عارضه درپیشگیری از تب در‭ ۲۴ ‬ساعت اول بعد از عمل جراحی است Introduction: 27 to 58 percent of patients after a moderate surgery have fever minimally for 24 hours which this fever is generally due to Dehydration, Atelectasis, Cathecolamines release and the response of the body to surgery that this causes of fever have non- infectious origins. Fever is one of the causes that increases the duration of hospitalization and finally increasing the therapeutic cost.. Method: For this study that is experimental and clinical trial, 288 Patients that were candid for surgery and had the criteria for this study, randomly and based on aim divided to case & control group and both group divided to oral & IV groups .First created a check list that consisted of number of medical file , age , weight , the body temperature before surgery , type of surgery , type of anesthesia and the time of discharging from operation room. according to the type of liquids intake, case and control group divided to two groups .control groups gave fluids in amount of the maintenance but case group give 1/3 of maintenance more than control group. Body temperature of patients controlled and recorded every 4 hours after surgery. Data analyzed by spss software (Version 15). Results and conclusions : In comparison of case and control IV groups,the mean post-operative temperature in control IV group was 36.9 and in case IV group was 36.8 degree centigrade that no statistical difference found in average of post- operative body temperatures ( p>o.11). but, in group case IV , in all time after surgery, body temperatures did not raise more than 38.5 c .. In comparison of case and control oral groups, mean of post-operative temperature in control oral group was 36.89 and in case oral group was 36.83 degree centigrade that no statistical difference found in average of post – operative body temperatures (P>0.45) . but in case oral group, in all time after surgery, body temperature did not raise more than 38.5 c . in comparison of case and control groups (Without considering the type of fluids), mean of post-operative temperature in control group was 36.90 and in case group was 36.86 degree centigrade that did not find statistical difference between both groups (P>0.08) . In the other side, we found 115 time T≥37.5 (26.8%) in control group and 82 time T≥37.5c (19.20%) in case group. Conclusions : Despite that no statistical difference found in average of body temperature within first 24 hours post-operative period ,But in case groups(IV&oral) extra fluids prevented from raising body temperature (more than 38.5 degree centigrade).Giving extra fluids is a simple ,low cost and low complication way for preventing fever within first 24 hours post-operative period.

Item Type: Thesis (Masters)
Keywords: عمل جراحی ـ دهیدراتاسیون ـ آتلکتازی ـ تب ـ مایعات surgery – dehydration – atelectasis – fever- fluids
Subjects: R Medicine > RD Surgery
Divisions: Faculty of Medicine, Health and Life Sciences > School of Medicine
Depositing User: آقای بهرام سوسنی غریب وند
Date Deposited: 04 Apr 2017 06:36
Last Modified: 04 Apr 2017 06:36
URI: http://eprints.ajums.ac.ir/id/eprint/3895

Actions (login required)

View Item View Item