Repository of Research and Investigative Information

Repository of Research and Investigative Information

Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

بررسی تاثیر پروبیوتیک ها در میزان عفونت های محل عمل در جراحی سرطان های کولورکتال Evaluation of probiotics effect on reduction of surgical Site infection in colorectal cancer

هنرور, نگین (2013) بررسی تاثیر پروبیوتیک ها در میزان عفونت های محل عمل در جراحی سرطان های کولورکتال Evaluation of probiotics effect on reduction of surgical Site infection in colorectal cancer. Doctoral thesis, دانشگاه جندی شاپور اهواز,School of Medicineدانشکده پزشکی

[img]
Preview
Text
m47798.pdf.pdf

Download (259kB) | Preview

Abstract

مقدمه: علی رغم پیشرفتهایی که در روشهای جراحی و مراقبتهای پزشکی صورت گرفته عفونتهای بیمارستانی به صورت مکرر در بیمارانی که تحت اعمال جراحی ماژور شکمی قرار می گیرند رخ می دهد و باعث تاثیر منفی روی نتیجه عمل جراحی و هزینه های بیمارستانی می شود. عواملی مانند دیابت قبل از عمل جراحی، مصرف تنباکو و استروئید، چاقی، سوء تغذیه و هایپوآلبومینمی قبل از عمل جراحی و عدم انجام جراحی به روش کاملا" استریل می تواند منجر به عفونت محل عمل شود. روده انسان حاوی 1014میکروارگانیسم زنده می باشد که بیشتر این باکتریها در کولون می باشند و نقش مهمی در جلوگیری از کلونیزه شدن ارگانیسم های پاتوژن ، تقویت سیستم ایمنی لوکال و سیستمیک و تغذیه انتروسیت ها دارند. پروبیوتیکها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که وقتی با دوز مناسب مصرف شوند به بیمار سود می رسانند. روش کار: 80 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند به گروه مورد داروی پروبیوتیک ((Balance و به گروه شاهد پلاسبو داده شد. هر دو گروه داروها را از 4 روز قبل از عمل جراحی تا 10 روز بعد از عمل جراحی مصرف کردند و تعداد WBC/diff ˓(PMN) سطح IL6 ، TNF-α و CRP قبل از عمل جراحی و 72 ساعت بعد از عمل بررسی شد. همچنین بیماران هر دو گروه از نظر علائم حیاتی و عفونت محل عمل تا 30 روز پس از عمل جراحی، نیاز به بستری در ICU ، طول مدت بستری در ICU و مورتالیتی بررسی شدند. نتایج: سطح IL6 و CRP و (PMN) WBC در گروه مورد طی 72 ساعت بعد از عمل و مورتالیتی و تعداد تنفس روزهای 3 و 10 به طور معنی داری کاهش یافت (P-value<0.05) ولی تفاوت معنی داری در TNF-α، نیاز به بستری در ICU، طول مدت بستری در ICU و عفونت محل عمل و سایر علائم حیاتی بیماران در بین دو گروه دیده نشد. نتیجه گیری: علی رغم اینکه میزان بروز عفونت محل عمل در بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت، ولی کاهش مورتالیتی در گروه دریافت کننده پروبیوتیک قابل توجه بود که ممکن است به علت تقویت سیستم ایمنی و کاهش فاکتورهای التهابی باشد که در نتیجه عفونتهای احتمالی مخفی از جمله باکتریمی افزایش پیدا کرده بودند و ممکن است داروهای پروبیوتیک در کنترل این عفونتهای احتمالی مخفی نقش داشته اند که این مسـأله در این مطالعه بررسی نشد که نیاز به بررسی در مطالعات بعدی را می طلبد. Back ground and objectious: Despite the developments on surgical method and health care, nosocomial infections frequently occur in patients who undergo major abdominal surgery. The purpose of the present research is to study the effect of the probiotics on the surgical site infection in patients who suffer from colorectal cancer and thus undergo elective colectomy surgery. Method: Eighty patients suffering from colorectal cancer were divided into two groups : case and control. The patients of case group were given Balance medicine, and the patients of control group were given placebo. The patient of both groups took the medicine from four days before to ten days after the operation; and the number of their WBC and PMN as well as the level of their IL6, CRP and TNF- were tested before and 72 hours after the operation. In addition, both groups were observed for their vital signs and surgical site infection during a period of 30 days after the operation, the necessity for their ICU admission , the duration of their ICU admission and their mortality. Result: the level of IL6, CRP, WBC and PMN in the case group patients during a period of 72 hours after operation, their mortality, and their respiratory rate were checked 3 days after operation and another time to days afterwards, with a significant decrease (P<0.05); however, there occurred no noticeable difference in their TNF- , The necessity for their ICU admission, the duration of their ICU admission, surgical site infection and their other vital signs. Con clusion: In spite of no noticeable differences between the two groups in regard the rate of surgical site infection, the decrease of mortality rate in the case group might have been caused by irritation of immune system and decrease of inflammatory factors, which had been increased due to probable latent infections such as bacteremia. In the mean time probiotics may have a controlling effect on such latent probable infection.

Item Type: Thesis (Doctoral)
Keywords: عفونت محل عمل، سرطان کولورکتال، کولکتومی، پروبیوتیک، اهواز surgical site infection, colorectal cancer, colectomy, probiotic, Ahvaz
Subjects: R Medicine > RD Surgery
Divisions: Faculty of Medicine, Health and Life Sciences > School of Medicine
Depositing User: آقای بهرام سوسنی غریب وند
Date Deposited: 01 May 2017 06:41
Last Modified: 01 May 2017 06:41
URI: http://eprints.ajums.ac.ir/id/eprint/5920

Actions (login required)

View Item View Item